ترشی | شور

طرز تهیه سرکه انگور خانگی + نکات زود ترش شدن

سرکه های شرکتی دارای مواد نگهدارنده هستند و به همین دلیل بسیاری از افرادی که به سلامت خود اهمیت میدهند و یا دارای معده های حساس هستند اقدام به خرید یا تهیه سرکه انگور خانگی می کنند. سرکه خانگی خوش طعم تر بوده و سالم است. بعضی ها معتقدند که اصطلاحا سرکه به دستشان نمیفتد صرف نظر از اینکه این باور درست است یا غلط دستور تهیه سرکه انگور خانگی هم بسیار مهم است. گاهی مواقع طبق دستور العملی اشتباه اقدام به درست کردن سرکه در خانه می کنیم و نتیجه دلخواه ما نیست و از درست کردن سرکه خانگی ناامید می شویم. در این مقاله بر آن شدیم تا برای شما مخاطبان گرامی سایت آشپزی ها دستوالعمل طرز تهیه سرکه انگور در خانه که مطمئن و تست شده است را بیاوریم تا بتوانید در منزل خودتان اقدام به تهیه سرکه انگور نمایید؛ امیدواریم از این دستورالعمل نهایت استفاده را ببرید.

طرز تهیه سرکه خانگی با انگور

یکی از پر مصرف ترین سرکه ها در ایران سرکه انگور است که با توجه به رنگ انگور مورد استفاده برای سرکه، رنگ سرکه از سفید تا قرمز متغیر است و هر چه انگور شیرین تر باشد، کیفیت سرکه بهتر خواهد شد.

مواد اولیه برای دست کردن سرکه خانگی انگور

انگور حبه شدهبه میزان لازم
آببین ۱۵ تا ۲۰ درصد وزن حبه های انگور
طرز تهیه سرکه خانگی با انگور

مراحل طرز تهیه سرکه انگور در خانه

این مراحل زمانبر است لطفاً مراحل را با دقت تمام رعایت کنید تا نتیجه دلخواه تان را بدست آورید. برای درست شدن سرکه انگور حداقل ۷۰ روز زمان نیاز دارید. پس صبور باشید.

زمان مورد نیاز: ۱ ساعت.

  1. شستن و حبه کردن و له کردن انگور

    اول از همه انگورها را خوب می شوییم و در آبکش قرار می دهیم تا آب اضافیشان را از دست بدهند حالا در ظرف مناسبی شروع به حبه کردن انگورها می کنیم مراقب باشید چمبه انگور در ظرف تان نماند بعد از آن که تمام انگورها را حبه کردیم به کمک دست آنها را چنگ می زنیم تا خوب له شوند (می توانید با دستگاه مخلوط کن یا غذاساز حبه انگورها را له کنید)

  2. ریختن انگورها درون دبه

    در دبه یا بشکه خشکی انگورهای له شده را بریزید حتماً باید رنگ دبه یا بشکه شما تیره باشد (نور از آن عبور نکند.)

  3. ریختن آب درون دبه

    با توجه به میزان شیرینی انگور داخل دبه آب بریزید (هرچه انگورتان شیرین تر باشد باید آب بیشتری به آن اضافه کنید.) به ازای هر کیلو گرم انگور شیرین بین ۱۵% تا ۲۰% یا ۱۵۰ تا ۲۰۰ گرم آب به دبه باید اضافه کنید بعد از افزودن آب به انگورها تازه فرآیند تخمیر شروع می شود و این شروع فرآیند تخمیر با ایجاد کف روی آب نمایان می شود؛ لطفاً دبه را سر خالی بگذارید تا به علت فعل و انفعالات شیمیایی از ظرف بیرون نریزد و یادتان باشد در ظرف را کیپ نکنید چون واکنش تخمیر به هوا نیاز دارد.

  4. قرار دادن دبه ها در دمای مناسب

    بعد از ۵-۴ روز انگورها شروع به گندیده شدن می کند و پشه های اطراف دبه دیده می شوند که به پشه های سرکه معروف هستند این پشه ها در فرایند تخمیر و تولید سرکه مفید هستند؛ بترین دمای فعالیت این پشه ها ۲۵ درجه سانتی گراد است اگر دمای محیط دبه ها بالا برود باعث عقیم شدن پشه های نر می شود . در نتیجه باعث نابودی آنها می شود؛ و اگر از ۲۵ درجه سانتی گراد پایین تر بیایید قدرت زاد و ولد این پشه ها کم می شود و در زیر ۱۶ درجه سانتی گراد نابود می شوند.

  5. همزدن انگور ها

    بعد از هفته اول که تخمیر باعث جوشیدن انگورها کرده و سطح انگورها شروع به بالا آمدن از سطح اولیه کرده است لازم است با یک هم زن انگورهاتی را هم بزنیم تا کل انگورها در تخمیر باشند و این کار را روزانه ۳-۲ انجام می دهیم و اگر هوای معتدل داشته باشیم بعد از حدود یکماه انگورها لهیده و شل می شوند و کم کم به صورت ته نشین در میایند و روی ظرف حلتکف و کپک ایجاد می شود؛ البته بسته به دمای هوا این زمان ممکن است کمتر یا بیشتر شود.

  6. چک کردن کم یا زیاد بودن مایه انگور

    با توجه به رنگ کف و کپک روی مواد درون دبه می توانیم نتیجه بگیریم کم مایه است یا پر مایه اگر رنگ کف و کپک سفید باشد کم مایه و اگر کرم متمایل به قهوه ای باشد، میزان مایه آن جهت تولید سرکه مناسب است
    اگر طعم تلخی از مواد دبه احساس کردید نشان دهنده پر مایه بودن آب انگور است در این حالت برای آن که مواد ترش شوند و تولید سرکه کنند باید مقداری آب به آنها اضافه کنید و  آنها را هم بزنید.
    در صورتی که آب انگور کم مایه باشد باید مقداری انگور شیرین به دبه اضافه کنیم و اجازه دهیم تا فرایند تخمیر ادامه پیدا کند و به مایه اندازه ای برسیم یا اگر نمی توانیم انگور به آن اضافه کنیم باید درب دبه را باز بگذاریم تا مایه آن به اندازه مناسب برسد.

  7. جداسازی تفاله از سرکه

    بعد از حدود ۸ تا ۱۰ هفته دیگر باید تفاله انگور را از دبه خارج کنیم و می توانیم مایع حاصل را در ظرفی شیشه ای بریزیم البته یادتان در ظرف شیشه ای را هم کیپ نکنید
    اجازه بدهید مایع کاملاً ترش شود و به سرکه تبدیل شود در ادامه می توانید تفاله های دبه را تحت فشار قرار دهید تا آب آنها کامل گرفته شود، شما می توانید تفاله نهایی را به عنوان خوراک دام استفاده کنید حدوداً بعد از یک هفته از زمانی که مواد را درون شیشه ریخته اید ماده ای گل مانند در ته ظرف شیشه ای قابل مشاهده است که حتماً باید آن را دور بریزید که حدود یکی دو روز وقت می گیرد، این کار را تا زمانی انجام دهید تا به مایعی زلال و شفاف برسید که در واقع همان سرکه است سرکه را داخل ظرف شیشه ای یا شفاف و در سایه نگهداری کنید

همچنین ببینید: طرز تهیه سرکه هندوانه

نکات کلیدی در طرز تهیه سرکه انگور خانگی خوشمزه

  •  با له کردن انگورها زمان تخمیر کاهش می یابد، پس این کار را جدی بگیرید.
  • در برخی از دستور تهیه ها استفاده از مخمرها یا نمک و خمیر نان آمده است که به هیچ عنوان مورد تایید ما نیست.
  • رنگ دبه حتماً باید تیره باشد اگر نور از دبه رد می شود می توانید از کیسه نایلون های تیره برای این کار استفاده کنید.
  • اگر در دبه بسته باشد سرکه ترش نمی شود.
  • اگر روی مواددرون دبه کپک مشاهده نمی کنید مطمئن باشید که آب انگورتان پر مایه است.
2.8/5 - (5 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا