تازه های نکات شیرینی پزی

نکات مهم وآموزش رنگ کردن فوندانت (سری اول)

نکات مهم وآموزش رنگ کردن فوندانت

(سری اول)

Tips - most important - and - Training - coloring - fondant - Series - First (1)

“آخه مگه رنگ کردن فوندانت هم پست می خواد؟؟” اگه با دیدن تیتر این پست اینو تو دلتون گفتید باید بگم که خب حق دارید! رنگ کردن فوندانت کار سختی نیست. رنگو میزنی به فوندانت و ورز میدی و تمام!! اما تو این پست میخوام چند تا نکته و یه سری مطالب رو بگم که شاید به درد خیلی هاتون بخوره و شاید هم نه. به هرحال اگه این پست به اندازه کافی براتون مفید نبود امیدوارم منو ببخشید ولی برای کامل بودن مطالب وبلاگ و به عنوان پیش نیازی برای مطالب آینده لازم بود که این پست رو هم داشته باشیم.

Tips - most important - and - Training - coloring - fondant - Series - First (2)

رنگ همه جا و همیشه نقش مهمی رو بازی میکنه. مقوله تزئین کیک کاملا به رنگ ها و ترکیبشون در کنار هم وابسته است و اگه رنگ های خوراکی نبودن این دنیایِ بی نهایتِ تزئین کیک خیلی کوچیک میشد و همونطور که می دونید این صنعت (یعنی تزئین کیک) به عنوان یه قطب اقتصادی قوی و پرکار تو کشورهای پیشرفته شناخته شده و هر روز و هر روز ایده های زیادی از ذهن های خلاق بیرون میاد و تبدیل میشه به کیک های کاملا خوردنی. پس اگه قراره کیک تزئین کنیم بدون رنگ نمیشه. چرا خب شایدم بشه ولی به شرطی که سالی یکی دو تا کیک تزئین کنیم.

البته رنگ های خوراکی امروزه به صورت گسترده استفاده میشن. غیر از فوندانت برای رنگ کردن انواع آیسینگ ها مثل رویال آیسینگ، خامه، باترکریم ها و… و همچنین برای رنگ کردن خمیر شیرینی ها و بعضی نان ها، برای رنگ کردن قندها و شکرها، رنگ کردن یخ، آب، موس ها، دسرهای ژلاتینی و خلاصه هرچیزی که رنگ کردنش عملی باشه استفاده میشن ولی پست امروز ما منحصره به فوندانت.

Tips - most important - and - Training - coloring - fondant - Series - First (3)

اول از همه خیلی ها می پرسن برای رنگ کردن فوندانت از چه رنگی استفاده کنیم. باید بگم که در حال حاضر بهترین و در دسترس ترین گزینه برای ما (ایرانی ها) رنگ های ژله ای ویلتونه. این رنگ ها به صورت یه ژله غلیظ هستن که یه مقدار کم از اون برای رنگ کردن مقدار قابل توجهی از فوندانت کافیه. طعم و بویی ندارن و به راحتی داخل آب حل میشن و ژله ای بودنشون باعث میشه که روی فوندانت تاثیر منفی نذارن و فوندانت رو شل و چسبناک نکنن (برخلاف رنگ های مایع). رنگ های ویلتون تنوع خوبی دارن و برای کسی مثل من که مدام درحال خمیر بازیه (اینو بابام بهم میگه)!! کارو خیلی راحت کرده. البته لازم نیست همه این رنگ ها رو بخرید. اگه پست راهنمای رنگ ها رو بخونید اونجا توضیح دادم که می تونید از ترکیب چند تا رنگ، تمام رنگ های مورد نیاز خودتون رو درست کنید که البته این ترکیب کردن رنگ ها گاهی واقعا سخت میشه چون استاندارد رنگ ها و میزان غلظتشون با هم فرق میکنه؛ ولی کاملا شدنیه. بهترین راه اینه که با یه مقدار کم فوندانت شروع کنید و رنگ ها رو هم طبق چارت کم کم اضافه کنید تا به نتیجه دلخواهتون برسید. اگه موقع ترکیب رنگ ها یه وقت فوندانتتون خراب و بدرنگ شد دو نندازیدش، بازم بهش از رنگ های اصلی اضافه کنید و فوندانت سیاه درست کنید.

یه مشکل دیگه ای که رنگ های ویلتون دارن اینه که بعضی رنگ هاش (مشکی، قرمز، قهوه ای) به طرز عجیبی بی کیفیته و هرچی رنگ میزنی به فوندانت بازم به رنگ دلخواهت نمی رسی. یه جایی دیدم آقای مسئول فروشگاه تمشک گفته بودن چون رنگ ها برای مجوز ورود گرفتن به کشورهای عربی فرمولشون تغییر داده میشه اینطوریه و رنگ های عرب نویس ویلتون که داخل کشور ما ازش استفاده میشه، به همین دلیله که بی کیفیتن وگرنه رنگ های اصل ویلتون اینطور نیستن. البته بقیه رنگ ها کیفیت خوبی دارن و اگه کمی به فوندانت از رنگ های ویلتون بزنید رنگ خوب و زیبایی به شما میده. برای رفع مشکل این مدل رنگ های تیره که سخت به دست میان میتونین چند تا کار کنین. اول اینکه کلا بی خیال فوندانت رنگ کردن بشین و فوندانت رنگ شده رو آماده بخرین. دوم اینکه با اضافه کردن مقداری از رنگ های اصلی به فوندانت مشکی یا قهوه ای و اضافه کردن مقداری رنگ صورتی به فوندانت رنگ قرمز رنگ هاتون رو تیره و  زیبا کنید. سوم اینکه از مارک های دیگه (در صورتی که در دسترستون هستن) استفاده کنید. یه رنگ ترکیه ای با مارک “فو” هستش که من خودم ازش استفاده می کنم و تو عکس پایین یه مقایسه ای از این رنگ با رنگ قرمز-قرمز ویلتون رو براتون گذاشتم. هر دو تا فوندانت با یک مقدار رنگ، رنگ شدن ولی فوندانتی که با رنگ فو رنگ شده کاملا قرمزه در صورتی که فوندانتی که با رنگ ویلتون رنگ شده تقریبا صورتیه.

Tips - most important - and - Training - coloring - fondant - Series - First (4)

یه سری رنگ های ایرانی هم هست که راستش من تا به حال استفاده نکردم و نظری هم درباره شون نمیدم ولی نشنیدم کسی هم بد بگه و معمولا راضی بودن. به امید خدا اگه فرصتی شد که تهیه کنم و تستشون کنم حتما نتیجه رو تو همین پست براتون آپدیت می کنم و می نویسم.

یه مورد دیگه که گاهی بعضی از دوستانم از من میپرسن اینه که رنگ خوراکی ضرر نداره؟؟ من جواب قطعی برای این سوال ندارم و فقط میتونم نظر شخصی خودمو بنویسم و تصمیم گیری با خود شماست. با توجه به اینکه از این رنگ ها به صورت وسیعی در سراسر دنیا داره استفاده میشه پس نباید استفاده از اونها مشکلی داشته باشه وگرنه خلاصه صداش یه جایی در میومد دیگه! این رنگ ها در اصل یه خوراکی طبیعی نیستن و همشون به شکل مصنوعی تولید میشن ولی خاصیتی دارن که باعث شده اسمشون بشه رنگ خوراکی و اون خاصیت هم اینه که محلول در آب هستن. شما اگه یه مقدار زیاد از این رنگ ها رو بمالید به دستتون و زیر ناخن هاتون و کلا دستتون رو کثیف کنید، وقتی دست رو زیر شیر آب بگیرید در عرض چند ثانیه این رنگ ها شسته میشن و هیچ اثری ازشون روی دست شما باقی نمی مونه و این یکی از نشونه های اطمینان به یه رنگ خوراکیه. رنگ وقتی وارد بدن یه شخص عادی و سالم میشه؛ خیلی راحت با نوشیدن آب کافی هم از بدنش دفع میشه و مشکلی براش به وجود نمیاره وگرنه مشخصه که خود این رنگ ها به خودی خود اگر داخل بدن باقی بمونن حتما باعث مسموییت و مشکلات دیگه میشن. نتیجه گیری خود من: اگه رنگ شما اصل بود و به راحتی داخل آب حل میشد مصرف مجازش (نه مصرف زیاد و بیش از حد) برای همه مجازه به جز بیماران خاص، کسانی که سیستم گوارش و کلیه هاشون مشکل داره، کودکان زیر 2 سال و خانم های باردار (که نی نی زیر 2 سال دارن) و برای اطمینان سالمندان. البته همیشه در نظر داشته باشید که نباید از این مدل محصولات زیاد استفاده کرد ولی سالی دو سه تا کیک رنگی خوردن مشکلی ایجاد نمیکنه و ضمناً توجه داشته باشید که فوندانت دور کیک معمولا زیاد خورده نمیشه. شاید یک تکه بخورن برای تست ولی به خاطر شیرینی زیادش نمیشه زیاد خوردش و هدف اینه که کل کیک شما خوراکی باشه نه اینکه کل کیک شما خورده بشه! پس اگه درست و با ذهن باز به قضیه نگاه کنیم استفاده صحیح از رنگ های خوراکی مشکلی برای کسی ایجاد نمیکنه و اینکه من می بینم گاهی بعضی ها موضع گیری های منفی خیلی خصمانه و کاملا غیرمنطقی دارن، برام قابل قبول نیست. باز هم میگم که این نظر و نتیجه گیری شخصی خودِ من بود و صلاح مملکت خویش خسروان دانند…

Tips - most important - and - Training - coloring - fondant - Series - First (5)

حالا که اسم رنگ تقلبی رو آوردم اینم بگم که یکسری از رنگ های ویلتون هستن که میگن تقلبین. این رنگ ها رو خیلی راحت میشه تشخیص داده و البته مثل رنگ های ویلتون خیلی راحت هم شسته میشن ولی از رنگ های ویلتون اصل رقیق ترند و تقریبا شبیه یه مایع غلیظ هستند تا اینکه ژل باشن. من یکی دو تاشو دیدم که کیفیت بدی هم نداشته ولی حقیقتاً نمی دونم چرا میگن تقلبین؟؟ اما به نظر من همینکه یه تقلید از یه مارک معتبر شده یه دلیل کافیه برای اینکه از یه محصول استفاده نشه. حالا من کاری به جزئیات ماجرا ندارم ولی روش تشخیصش رو براتون مصور شرح میدم.

رنگ های ویلتون اصل روی دربشون کلمه ویلتون به همراه رنگی که داخل قوطیه به کمک یک برچسب درج شده ولی تقلبی ها درشون سفید و بدون برچسبه.

وقتی درب رنگ های اصل رو باز کنید یه هولوگرام نقره ای می بینید در صورتی که رنگ تقلبی یه درب پلاستیکی سفید داره که روش یه حرف W به نشانه ویلتون درج شده.

سومین مورد و مهمترینش تقریبا مایع و شل بودن این رنگ هاست. رنگ های اصل کاملا حالت ژله ای و سفت دارن ولی تقلبی ها رو بیشتر میشه گفت رنگ مایع تا رنگ ژله ای.

 

Tips - most important - and - Training - coloring - fondant - Series - First (6)

راستش من خودم از این رنگ ها اگه ببینم صددرصد نمی خرم. این یکی رو هم یه جا موندم تو رودرواسی و روم نشد به طرف که با ذوق گفته بود رنگ ویلتون داره چیزی بگم و ازش نگیرم ولی حالا بدم نشد حداقل تونستم عکس بگیرم و به شما نشون بدم. شما اگه از این رنگ تقلبی ها دارید به روی خودتون نیارید و استفاده کنید ولی از این به بعد که میتونید راحت تشخیصشون بدید رنگ های اصل تهیه کنید که حداقل پولی که دادید بابت اصل جنس باشه.
درضمن برای عزیزانی که شاید تو شهرهاشون نتونن به راحتی رنگ ها رو تهیه کنن و قصد دارن اینترنتی بخرن پیشنهاد من لوازم قنادی تمشکه. مدیر این فروشگاه خودشون تو این زمینه خبره هستن و چندباری که من ازشون خرید کردم راضی بودم. البته من فقط پیشنهاد دادم و یادتون باشه خرید اینترنتی همیشه ریسک داره!!

حالا میرسیم به رنگ کردن فوندانت. فوندانت و رنگ رو آماده کنید. یه خلال دندون رو تا نصف وارد رنگ ژله ایتون کنید و بعد همون رنگو بمالید روی فوندانت. دستتون رو خیلی کم با روغن صاف چرب کنید و شروع کنید به ورز دادن فوندانت به این روشی که میگم. فوندانت رو از وسط تا کنید، 90 درجه بچرخونید و مجددا تا کنید. این روش باعث میشه که رنگی که اول به فوندانت زدید داخلش محصور بشه و کم کم با تا زدن ها به همه جای فوندانت شما برسه. نه دستتون رنگی میشه و نه نیازه زیادی ورز بدید. تقریبا 10 تا 15 بار که تا کنید فوندانت کاملا رنگ میگیره و یکدست میشه. اگه کیفیت فوندانتتون مناسب باشه باید موقع تا زدن مثل فوندانت من که تو تصویر میبیند کش بیاد و خیلی با انعطاف تا بخوره. امیدوارم عکس ها گویا باشه. البته کار سختی نیست و هرمدلی ورز بدید خلاصه یکدست و رنگی میشه ولی این روش ساده تر و اصولی تره.

Tips - most important - and - Training - coloring - fondant - Series - First (7)

من همیشه فوندانت هامو تا اونجایی که میتونم تیره رنگ میکنم و بعد اگه به فوندانت روشن تر نیاز داشتم با مقداری فوندانت سفید مخلوطش می کنم. اینطوری از نظر فضا برای نگهداری کار ساده تر میشه. طبق همون مطالبی که تو پست فوندانت ژلاتینی گفتم این فوندانت رو نگهداری کنید. داخل کیسه فریزر نذارید و بهتره از زیپ لاک ها استفاده کنید. فوندانت نباید داخل سلفون یا پلاستیک در معرض هوا باشه. سفت داخل پلاستیک های ضخیم بپیچید و بهتره داخل ظرف دربسته نگهداری بشن. این فوندانت ها حتی اگه چندین ماه تو دمای اتاق بمونن نباید اصلا سفت بشن و اگه فوندانتتون سفت شد و دیدید دورش خشک شده حتما هوا بهش رسیده، پس روش نگهداریتون رو عوض کنید.

Tips - most important - and - Training - coloring - fondant - Series - First (8)

 

یه پاراگراف هم میخوام درباره رنگ های پودری بنویسم. معمولا وقتی یه کار فوندانتی تموم میشه (مثلا یه گل) با کمک رنگ های پودری رنگش میکنن. حالا یا رنگ رو فقط برای جلا دادن و براق کردن روی فوندانت می مالن و یا اینکه با حل کردن بعضی از انواع رنگ های پودری داخل اسانس های روغنی روی فوندانت رو کاملا رنگ میکنن. مثلا یه کلید میسازن و با رنگ طلایی رنگش میکنن. درباره استفاده از این رنگ ها تو پست های بعدی براتون بیشتر خواهم نوشت ولی حالا که قصه رنگ کردن فوندانته میخوام روش-خودم برای-رنگ کردن فوندانت با رنگ های پودری رو هم بگم. من خودم زیاد از این روش یعنی رنگ کردن فوندانت با رنگ پودری استفاده نمی کنم ولی اینجا مینویسم شاید زمانی به درد کسی بخوره. دلیلش هم اینه که این رنگ های پودری گرون هستن و برای رنگ کردن فوندانت مقرون به صرفه نیستن. رنگ های پودری با مارک های مختلف موجوده و به امید خدا در آینده بیشتر دربارشون صحبت خواهیم کرد.

برای رنگ کردن فوندانت یه اسپچلا کوچیک یا چاقو بردارید و کمی روغن صاف بذارید روی میز کارتون. حالا یه مقدار از رنگ پودری روی روغن بریزید و به کمک اسپچلا روغن و رنگ رو کاملا با هم مخلوط کنید. همه قسمت های پودری رو به حالت ماساژ دادن داخل روغن مخلوط کنید و حالا میتونید این خمیر زیبای روغنی رو بمالید روی فوندانت، فوندانت رو ورز بدید و ازش استفاده کنید.

4

 

 

Tips - most important - and - Training - coloring - fondant - Series - First (9)

 

 

 

 

 

 

+++++++++++++

+++++++++++++

4.3/5 - (23 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

دکمه بازگشت به بالا