انواع حلوا

طرز تهیه حلوا کفگیری تبریزی

یکی از دسرهایی که ما ایرانی ها آن را برای مراسم گوناگون مصرف می کنیم حلواست. حلواها انواع مختلفی دارند و در شهرهای مختلف با توجه به فرهنگ نوع حلواها متفاوت است. یکی از انواع حلوای خوشمزه که می توانید طعم بی نظیر آن را امتحان کنید، حلوا کفگیری تبریزی است. در این مقاله بر آن شدیم برای شما مخاطبان گرامی سایت آشپزی ها طرز تهیه حلوا کفگیری را بیاوریم.

حلوای کفگیری:

حلوای کفگیری از جمله حلواهای معروف منطقه آذربایجان ایران است که بسیار هم پرطرفدار است و از آنجایی که با کفگیر آن را بر می دارند به حلوای کفگیری معروف شده است این حلوا جزو حلواهای های مجلسی منطقه آذربایجان نیز به شمار می رود.

مواد لازم برای حلوای کفگیری تبریزی:

آرد سه صفر ۴ پیمانه
کره ۲۰۰ گرم
روغن جامد۲/۳ پیمانه
پودر هل آسیاب شده چهار قاشق غذاخوری
زنجبیل در صورت تمایل۱ قاشق چای خوری
پودر قند ۲ پیمانه
پودر بادام۱ پیمانه
زعفران دم کرده غلیظ۲ قاشق غذاخوری
گلاب۲ قاشق غذاخوری

طرز تهیه خاگینه تبریزی مجلسی خوش طعم و خاص

مراحل و طرز تهیه حلوا کفگیری :

برای تهیه این حلوا بعد از آنکه آرد را الک کردیم باید آن را با ملایمت تفت دهیم به گونه ای که آرد تغییر رنگ ندهد همین قدر که بوی خامی آرد گرفته شود برای این کار کافیست.

زمان مورد نیاز: ۳ hours.

  1. تفت دادن آرد

    آرد را به اندازه ای روی حرارت ملایم تفت می دهیم که تغییر رنگ ندهد و به حالت یک دستی در بیاید و بوی خامی آن گرفته شده و عطر آرد بلند شود، که این کار بین ۴۵ دقیقه تا ۱ ساعت بسته به نوع آرد و میزان حرارت زمان می برد. اگر گرفتن بوی خامی آرد به خوبی انجام نشود بعد از سرو حلوا بوی خامی را احساس می کنید و حلوا به کام می چسبد.

  2. الک کردن آرد تفت داده شده

    بعد از آن که بوی خامی آرد گرفته شد آن را از روی حرارت بر می داریم و آرد را الک می کنیم و مجددا آن را به تابه بر می گردانیم و به آن روغن جامد و کره اضافه می کنیم و روی حرارت می گذاریم.

  3. تفت دادن آرد با روغن جامد و کره

    در این مرحله حدود ۱۰ دقیقه آرد را با حرارت کم با روغن جامد و کره ای که در مرحله قبل اضافه کرده بودیم تفت می دهیم اگر به روغن جامد هم دسترسی نداشتیم می توانیم از کره استفاده کنیم؛ در ادامه تابه را از روی حرارت بر می داریم و به آن پودر هل، پودر زنجبیل و پودر بادام را اضافه می کنیم؛ مواد را حسابی با همدیگر مخلوط می کنیم تا عطر حلوا بلند شود و اجازه میدهیم کمی حلوا از حرارت بیفتد اما نباید حلوا خنک شود؛ حالا پودر قند الک شده را به حلوا اضافه می کنیم.

  4. ورز دادن مواد

    در ادامه کار با قاشق کمی مواد را با هم مخلوط می کنیم و . در ادامه کار قاشق را کنار می گذاریم و به کمک دست مواد را با هم ورز می دهیم.

  5. دو رنگ کردن حلوا

    حالا مواد را به دو قسمت مساوی تقسیم می کنیم و به یک قسمت آن زعفران دم کرده غلیظ شده را اضافه می کنیم و در ادامه گلاب را به کل مواد اضافه می کنیم؛ حالا هر رنگ را در گوشه ای از تابه جمع می کنیم و به کمک دست فشرده می کنیم تا مواد موقع کفگیر زدن از هم نپاشد.

  6. سرو نهایی

    حالا به کمک یک کفگیر به ضخامت دلخواه مان از موادی که کنار تابه جمع کرده ایم برمی داریم و درون دیس موردنظرمان برمی گردانیم و به کمک پودر پسته یا گل محمدی آن را تزئین می کنیم؛ و برای ماندگاری بیشتر روی آن را سلفون می کشیم.

نکات طلایی حلوای کفگیری:

  • برای تفت دادن آرد باید دقت کنید که بوی خامی آرد به خوبی گرفته شود و گرنه موقع خوردن حلوا به کامتان میچسبد؛ می توانید برای این کار کمی از آرد تفت داده شده را تست کنید تا ببینید که به کامتان میچسبد یا نه؟
  • برای تهیه این حلوا باید از آرد سفید قنادی استفاده کنید به هیچ عنوان از آرد سنگک استفاده نکنید.
  • می توانید مواد را به دو قسمت مساوی تقسیم کنید و به یک قسمت آن هم پودر کاکائو اضافه کنید.
  • بهتره یک روز جلوتر از سرو حلوا آن را آماده کنید.
  • برای تهیه پودر بادام ابتدا بادام ها را پوست کنده و بادام ها را به مدت ۵ دقیقه با یک پوست درون آب جوش قرار می دهیم بعد از آن به راحتی پوست نازک آن ها هم کنده می شود حالا به مدت دو روز آنها را در زیر نور آفتاب پهن می کنیم تا خشک شوند و سپس بادامهای بدون پوست را پودر می کنیم .
4.5/5 - (2 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

دکمه بازگشت به بالا